Myst-ontwikkelaar kondigt VR-game Firmament aan

Myst-ontwikkelaar kondigt VR-game Firmament aan

Het eerste deel uit de Myst-serie stamt alweer uit 1993. Ontwikkelaar Cyan Worlds heeft sindsdien echter niet stilgezeten. Naast een aantal Myst-vervolgen kwam de studio in 2016 met de game Obduction, waarvan later ook een virtual reality-versie voor de Oculus Rift werd uitgebracht. VR smaakt blijkbaar naar meer, want Cyan’s nieuwe game Firmament is volledig voor VR gemaakt.

Cyan Worlds kondigde Firmament aan middels de onderstaande trailer. Volledig in de stijl van de mysterieuze puzzelgames waar de studio om bekend staat, geeft de trailer weinig concrete informatie prijs. De vrij lange teaser trailer geeft met zijn beelden van desolate alien-landschappen wel duidelijk weer wat we kunnen verwachten van de sfeer van de game.

Over op welke platformen de game gaat verschijnen en wanneer we hem kunnen verwachten, is op dit moment nog niets bekend. Onder de trailer op youtube wordt alleen genoemd dat het gaat om een nieuwe VR-ervaring. Op de al even mysterieuze website van de game staat dat het een steampunk-avontuur betreft, dat de game zich in vier verschillende werelden afspeelt en dat er sprake is van een clockwork companion:

From Cyan, the indie studio that brought you Myst and Obduction, comes a new steampunk adventure.

The game of Firmament is a resplendent, magical, journey — a monumental voyage through four diverse and curious realms, working in concert with an ever-present, clockwork companion, and the support and instruction of a long-dead, ethereal mentor.

Everything is not as it seems.