Multiplayer-ondersteuning en een mogelijke sequel voor Doom

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Multiplayer-ondersteuning en een mogelijke sequel voor Doom

In een interview met IGN bespraken de co-directeurs Hugo Martin en Marty Stratton hun werk aan Doom. Hierin gaven ze aan dat ze mogelijk interesse hebben om aan een sequel te werken. Doordat de game op zowel commercieel als kritisch vlak goed ontvangen werd, geloven ze dat er potentieel is voor een vervolg. Momenteel zijn ze echter nog bezig met de multiplayer van de huidige game.

Op de vraag of id Software van plan is om meer Doom-games te maken, gaf Stratton aan dat het bedrijf zich een mooie uitweg heeft gelaten om toekomstige games te maken. Verder onthulden zowel Stratton als Martin niets. Of id Software werkelijk doorgaat met Doom, is dus nog onbekend. De twee zwegen ook over andere mogelijke projecten.

Wat ze wel bevestigden, was dat ze nog veel plannen hebben voor de multiplayer-DLC van Doom. Deze kwam uit in december 2016 en voegde onder andere drie multiplayer-maps aan de game toe. Hierop zijn Stratton en Martin trots, ze geloven namelijk dat hun werk het beste is van wat er momenteel op het gebied van multiplayer beschikbaar is. Stratton gaf dan ook aan dat ze nog wat ideeën hebben voor de multiplayer van de game.