Multiplayer Metal Gear Solid V vanaf vandaag beschikbaar

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Multiplayer Metal Gear Solid V vanaf vandaag beschikbaar

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain is vandaag uitgebreid met diens multiplayer die gratis voor iedere bezitter van de game beschikbaar is. De multiplayer is momenteel alleen te spelen op de consoles, pc-bezitters zullen nog even moeten wachten.

De gratis multiplayer van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, genaamd Metal Gear Online, ziet vanaf vandaag het levenslicht. Wel is het zo dat pc-gamers nog even moeten wachten, Metal Gear Online staat voor hen gepland voor januari 2016. De vorige game die deze online modus bevatte, was het vierde deel in de serie dat uitkwam in 2008. Konami geeft aan dat het vergelijkbaar is, maar dat de modus een grafische update heeft gekregen. Daarnaast zijn er diverse gamemodi toegevoegd waardoor het uiterste uit de gameplay te halen valt. Konami bevestigde ook dat The Phantom Pain Collector’s Edition DLC, die een XP boost en diverse wapens bevat, nu beschikbaar is in Metal Gear Online.

In aanvulling op deze multiplayer heeft Konami ook een update uitgegeven voor de andere multiplayer die Metal Gear Solid V bevat genaamd Forward Operating Base (FOB). Deze update bevat nieuwe missies, uitrusting en de mogelijkheid om echt geld te besteden om zo bases te waarborgen. Vanaf vandaag lijkt Konami de Metal Gear Solid-fans opnieuw reden te geven een flink aantal uren in deze game te stoppen.