Multiplayer Borderlands en Civ: Revolution offline op PS3

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Multiplayer Borderlands en Civ: Revolution offline op PS3

Door het offline gaan van de GameSpy-masterservers zullen ook Borderlands en Civilization: Revolution vanaf 31 mei 2014 niet meer online speelbaar zijn via de PlayStation 3. Dat heeft uitgever 2K Games bekendgemaakt op zijn website.

2K Games onderzoekt de mogelijkheid om de GameSpy-servers van de PS3-versie van beide games te migreren naar andere servers. De PC-versie van Borderlands en Civilization III en IV zullen gemigreerd worden naar Steamworks, maar zullen tijdelijk niet online speelbaar zijn. Tijdens de migratie kunnen spelers ervaren dat onder andere matchmaking niet werkt. Offline zouden de games echter vlekkeloos moeten werken.

Verder trekt 2K Games de stekker uit de online-functie van zeventien andere games, waaronder Stronghold 2, NBA 2K10 en Top Spin 2. Verder zal ook de DS-versie van Civilization: Revolution vanaf 31 mei niet meer online speelbaar zijn.

GameSpy maakte begin april bekend dat zijn masterservers offline gaan op 31 mei. De GameSpy-servers verzorgden vooral lobbies, matchmaking en leaderboards voor oudere games, waaronder Borderlands en Civilization: Revolution. EA liet eerder via Twitter weten dat ze bezig zijn om Battlefield, dat ook draait op GameSpy-servers, speelbaar te houden na 31 mei.