MSI fandag – Lasergamen, goodies en dikke pc’s

archief
Jordy Nieuwenhuis op 20 januari 2020
MSI fandag – Lasergamen, goodies en dikke pc’s

Na twee succesvolle MSI fandagen was het op 6 mei 2017 tijd voor de derde editie. Deze keer is Tilburg ingeruild voor De Fabrique in Utrecht. Op deze grotere locatie waren meerdere ruimtes volledig ingericht met de pc’s en andere producten van MSI. Wij zijn afgereisd naar Utrecht om een kijkje te nemen.

MSI zorgt dat je niet stilzit

Bij binnenkomst van De Fabrique word je al begroet door de MSI-mascotte Lucky, maar dan wel in een iets groter formaat dan dat we normaal van hem gewend zijn. Daarna worden we langs een balie geleid met daarop alleen maar energiedrank. MSI zorgt er in ieder geval voor dat we tijdens deze dag niet in slaap gaan vallen. Bij de opening wordt duidelijk gemaakt dat de dag volledig draait om lasergamen, gamen op de dikste systemen die MSI heeft op dit moment en uiteraard het winnen/krijgen van goodies.

MSI Fandag verslag 1 
 Pixel Vault

Het eerste dat opvalt in vergelijking met de vorige fandagen is dat het evenement is opgedeeld in meerdere ruimtes. Voorheen was het altijd in één grote ruimte en hierdoor al snel druk en chaotisch. Door de meerdere kleine ruimtes was het overzichtelijk en had je ook meer bewegingsruimte zonder dat je tegen iemand aan stoot. In de hoofdruimte liep genoeg personeel rond om iedereen van een hapje en een drankje te voorzien. Want zeg nou zelf: gamen op een lege maag is natuurlijk niet de bedoeling.

Hard- & software

Natuurlijk is het geen evenement van MSI zonder de hardware die ze ontwikkeld hebben.  Zo stond de huidige 10-series van NVIDIA te schitteren op de vloer en ook de nieuwe NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti was in volle glorie te aanschouwen. Verder viel het wel mee qua nieuwe hardware, althans, als we praten over de losse componenten. De computers waarop werd gegamed waren de meest recente pc’s uit de Nightblade- en Aegis-series, uitgerust met de 7e generatie Intel-processors en, hoe kan het anders, de 10-series van NVIDIA.

MSI Fandag verslag 2 
 Pixel Vault

Bethesda was zoals bij voorgaande edities ook deze keer weer aanwezig om hun nieuwste games te laten zien. Zo kon je met een team aan de slag met Quake Champions en was ook de nieuwste telg van de familie te spelen, namelijk Prey. Voor de afwisseling waren er ook wat pc’s uitgerust met The Elder Scrolls: Legends om even lekker een potje te kaarten tussendoor. Naast games van Bethesda waren er ook nog andere te spelen op de computers van MSI. Zo waren er meerdere computers ingericht met onder andere Mass Effect: Andromeda, For Honor, Rocket League, Star Wars Battlefront en Farming Simulator. Op de tweede etage was daarnaast ook een grote ruimte ingericht waarop je op een scherm van bijna 4 meter Project CARS kon spelen in 4K-beeld.

Fysiek gamen

Één van de partners van het evenement was VRee. Zij stonden in een groot afgezet gebied waar je zelf aan de slag kon met VRibs. VRibs maakt gebruik van het VRee platform dat het mogelijk maakt om met je volledige lichaam in een virtuele arena te stappen. Je hebt hierbij niet alleen een vr-bril op, maar draagt een volledig pak die alles registreert wat je doet. In VRibs kun je met elkaar frisbeeën in een arena. Als je het zonder de ingame beelden ziet, dan zal het er misschien een beetje gek uitzien, maar met de beelden erbij lijkt het er een beetje op alsof je de film Tron aan het kijken bent.

MSI Fandag verslag 3 
 Pixel Vault

Even een special mention voor de twee mensen die aanwezig waren van StringPad. Zij stonden daar namelijk met een prototype van de eerste motion simulation headset. Deze mochten wij zelf even uitproberen in een potje Battlefield 1 en deze technologie geeft je het gevoel dat je echt in de game zit. Achter de normale headset speakers zitten nog twee extra speakers die door middel van trillingen op het bot ervoor zorgen voor een extra dimensie, het zogenaamde 4D. Deze headset is trouwens ook goed te gebruiken voor het kijken van films en het luisteren van muziek dus niet alleen tijdens het gamen.

MSI Fandag verslag 4 
 Pixel Vault

You get a goodie, everyone gets a goodie

Ook deze keer heeft MSI er weer een feestje van gemaakt samen met haar fans. Het is zeker een aanrader als je van de MSI-producten houdt om deze fandag te bezoeken. Uiteindelijk ga je altijd met meer weg dan dat je ervoor betaald hebt. De tien euro voor de toegang voelt ook meer symbolisch dan een echte toegangsprijs. Er is altijd genoeg te winnen en aan het einde van de dag zorgt MSI voor een toffe goodiebag.