Motor van Deacon uit Days Gone krijgt fysieke versie

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Motor van Deacon uit Days Gone krijgt fysieke versie

Sinds 26 april ligt open wereld survivalgame Days Gone in de winkelrekken en kunnen we in de huid kruipen van hoofdpersonage Deacon St. John. Die laatste is afhankelijk van zijn motor. Omdat dit een erg belangrijk voertuig voor hem is om te overleven, besloot PlayStation Nordic om de motor ook na te maken in het echte leven.

Om dit project te realiseren ging een team van vier Deense motorliefhebbers aan de slag met een motorwrak. Zij kregen de taak om dit wrak om te bouwen tot een motor die snel, betrouwbaar en veelzijdig is. Het project kreeg een zeer strakke deadline van 48 uur, waardoor het team dag en nacht door moest werken om deze termijn te respecteren. Het team wist de opgelegde deadline uiteindelijk te halen en een motor af te leveren die we goed zouden kunnen gebruiken als hier de zombie-apocalyps zou uitbreken, zoals in Days Gone.

Het Deense team bestond uit vier motorspecialisten. De eindverantwoordelijk en de leider van dit team was Patrick. Hij werd bijgestaan door motorgarage-uitbater Andreas. Voor de uitwerking van het ontwerp rekende het team op designer Rakel. Voor de bouw en het laswerk nam monteur Fabian ook deel aan het project.

Meer informatie over Days Gone lees je in de review.