Motion gaming in ontwikkeling voor PlayStation 4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Motion gaming in ontwikkeling voor PlayStation 4

Sony heeft aangegeven dat ze samen met het Belgische bedrijf SoftKinetic in zee zijn gegaan om een Motion Gaming systeem te ontwikkelen voor de PlayStation 4. De technologie voor bewegingsherkenning zal worden ontwikkeld voor de aanstaande Eye Camera van de console. Just Dance 2014 is al aangekondigd om het systeem te ondersteunen.

Sony had al een dergelijk systeem ontwikkeld voor de Eye Camera van de PlayStation 3 maar de Lisu software waar gebruik van zou moeten worden gemaakt was niet in staat om de benodigde beelden te herkennen om het product volledig functioneel te krijgen. Met de komst van de nieuwe console van Sony wil het bedrijf alsnog de strijd aan gaan met de Kinect van Microsoft door het ontwikkelen van een dergelijke dienst met hulp van de Eye Camera voor PlayStation 4.

Datanieuws meld dat SoftKinetic niet de enige gegadigde was voor het project. Een viertal andere bedrijven zouden hebben gesolliciteerd naar de spreekwoordelijke baan maar het 90 ontwikkelaars kennende bedrijf heeft uiteindelijk aan het langste eind getrokken. Momenteel is SoftKinetic in overleg met Ubisoft om de technologie die gebruikt word in de Xbox versie van Just Dance 2014 om te zetten naar een systeem dat kan draaien op de PlayStation 4.