Mortal Kombat X snelst verkopende game in serie

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Mortal Kombat X snelst verkopende game in serie

Mortal Kombat X doet uitzonderlijk goede zaken in het Verenigd Koninkrijk: Mortal Kombat X heeft meer exemplaren weten te verkopen dan zijn voorgangers in dezelfde hoeveelheid tijd en is daarmee de best verkochte game van de afgelopen week.

Het wordt keer op keer weer bewezen: seks en/of geweld zijn dingen die altijd goed verkopen. Mortal Kombat X is het tiende deel in de zeer gewelddadige serie van fightinggames en sinds kort ook de versie die in het Verenigd Koninkrijk het snelste wist te verkopen. Aantallen zijn niet gegeven, maar de game wist in zijn eerste week Battlefield: Hardline van de troon te stoten, die al vier weken van de eerste positie genoot.

De versie voor de PlayStation 4 neemt 61% van alle exemplaren voor zijn rekening, terwijl de Xbox One genoegen moet nemen met 38%. Wat resteert is de 1% voor de pc-versie, al worden digitale exemplaren hier natuurlijk niet mee gerekend. De versies voor Xbox 360 en PlayStation 3 laten nog een tijdje op zich wachten. De release van die games staat gepland voor de zomer, al is er nog steeds geen specifieke datum bekend.

Saillant detail is dat dankzij de release van de pc-versie, de verkoop van Grand Theft Auto V met 94% is gestegen en nu op de tweede plaats rust. Ook hierbij zijn de digitale exemplaren niet bij inbegrepen dus is het nog maar de vraag of Mortal Kombat X de eerste plaats had gehad als digitale exemplaren wél meegeteld werden.

De volledige top 10 van verkochte games in het Verenigd Koninkrijk van de afgelopen week is als volgt:

  1. Mortal Kombat X
  2. Grand Theft Auto V
  3. Battlefield Hardline
  4. FIFA 15
  5. Bloodborne
  6. Far Cry 4
  7. Call of Duty: Advanced Warfare
  8. Minecraft Xbox Edition
  9. Minecraft PlayStation Edition
  10. Dying Light