Mortal Kombat X komt met Komics

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Mortal Kombat X komt met Komics

Mortal Kombat X komt met comics ter voorbereiding op de nieuwe game die in april verschijnt. Shawn Kittelsen, schrijver en mega-fan van de Mortal Kombat-serie heeft dit geschreven om de nieuwe personages uit de game te introduceren en wat meer achtergrond informatie te geven. Mortal Kombat X zal pas uitkomen op 14 april, dus tot die tijd kun je lezen wat het verhaal achter deze personages is.

Uitgeverij DC Comics liet weten dat dit stripverhaal een prequel is op Mortal Kombat X en speelt zich dus een aantal jaar vóór de game af. Tussen Mortal Kombat 2011 en Mortal Kombat X zit 25 jaar. Het verhaal zal zich ongeveer in het midden hiervan afspelen. Het eerste hoofdstuk wordt in stukjes iedere week online gezet en wordt 14 januari uitgeprint als een driedelig stripverhaal. Mortal Kombat staat erom bekend om grote titels met een “k” te schrijven waar eigenlijk een “c” hoort te staan. Zo liet Ed Boon, maker van Mortal Kombat, laatst op zijn twitter-account weten dat er mogelijk een bekende “Klown” als speelbare personage zou komen in de nieuwe game. En nu dus ook een nieuwe “Komic”

Het eerste hoofdstuk gaat zich vooral richten op Scorpion, een ninja herrezen uit de dood, en een zwaardvechter met psychokinese krachten genaamd Kenshi. In dit hoofdstuk komen ook interessante, intense interacties voor tussen Kenshi en Hsu Hao. Hoewel een aantal klassieke personages de aandacht krijgen in het verhaal, is het de bedoeling om door middel van dit stripverhaal de nieuwe vechters van de Mortal Kombat Tournament voor te stellen. Zo ontmoet je de jonge Cassie Cage, dochter van Sonya Blade en Johnny Cage, in hoofdstuk 4. Een ander nieuw gezicht wordt later voorgesteld in hoofdstuk 6, en in dit hoofdstuk ontdek je het geheim achter de oorsprong van Kotal Kahn. Het is nog niet bekend in welk hoofdstuk D’Vorah wordt voorgesteld, maar ook deze nieuwe dame komt voor in het verhaal naast een aantal personages die “niet” speelbaar zullen zijn in de game.

Mortal Kombat X komt uit op 14 april en is te krijgen voor op de pc, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4. Mortal Kombat X-comics zal niet verkrijgbaar zijn in Nederland, maar de fans die dit boek absoluut willen hebben, kunnen het online bestellen.