Monument Valley wordt verfilmd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Monument Valley wordt verfilmd

Monument Valley gaat door Patrick Osborne verfilmd worden. De populaire mobiele game is bekend om zijn stijl en complexe puzzels.

De regisseur Patrick Osborne is bekend om zijn korte animatiefilm Feast. Daar won hij in 2015 een Oscar mee. Dat verhaal gaat over een zwerfhondje dat geadopteerd wordt. Zijn nieuwe baasje heeft echter een slecht eetpatroon en de viervoeter neemt dat over. Hierdoor heeft Osborne al ervaring in de animatiefilms voor Monument Valley.

Ontwikkelaar Ustwo maakte de game met intrigerende puzzels. De puzzels zijn geïnspireerd op de tekeningen van MC Escher. Het doel van de game is om het personage prinses Ida via het draaien van oppervlaktes naar een deur te leiden. Deel twee van de puzzelgame is vorig jaar al gelanceerd. Deze game bevat twee personages die door de levels geleid moeten worden. Het gaat in dat spel om de moeder Ro en haar dochter.

Hoe de film er precies uit komt te zien en welke verhaallijn het gaat krijgen, is nog niet bekend. Tot op heden is alleen naar buiten gebracht dat de film van de puzzelgame eraan komt.