Monster Hunter XX krijgt cross-play met 3DS

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Monster Hunter XX krijgt cross-play met 3DS

Hoewel we in het westen voorlopig nog geen Monster Hunter-game op de Nintendo Switch krijgen, maakt Japan zich op voor de release van Monster Hunter XX. Capcom heeft nu een eerste trailer getoond, waaruit blijkt dat de game ook cross-play tussen de Switch en 3DS zal ondersteunen.

Monster Hunter XX (of zoals de Japanners zeggen: Double Cross) is een verbeterde versie van Monster Hunter X, in het westen bekend als Monster Hunter Generations. In de nieuwe versie van de game zal er onder andere ondersteuning zijn voor cross-play tussen de 3DS- en Switch-versie van de game.

Zo zal het mogelijk zijn om je save game draadloos te synchroniseren tussen je 3DS en je Switch, zodat je op ieder moment verder kunt met waar je was gebleven. Daarnaast kun je met vier spelers in een lokaal netwerk of via het internet in co-op spelen. Dit kan op dat moment met spelers van zowel de 3DS als de Switch-versie.

Monster Hunter XX voor de Nintendo Switch is in Japan op 25 augustus beschikbaar. Of er ook een westerse release van de game komt, is nog onduidelijk, maar mogelijk horen we dat tijdens de E3.