Monster Hunter X 1,5 miljoen keer verkocht

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Monster Hunter X 1,5 miljoen keer verkocht

De Monster Hunter-serie is in Japan nog steeds mateloos populair. In minder dan twee dagen zijn er 1,5 miljoen exemplaren van het nieuwste deel, genaamd Monster Hunter X, verkocht. Daarmee is ook de verkoop van Nintendo’s 3DS verviervoudigd.

Ondanks de populariteit van Monster Hunter in Japan verkoopt de serie bij lange na niet zo goed in het westen. Toch blijft Capcom nieuwe delen produceren en ze exclusief uitbrengen in Japan. Het is het bedrijf moeilijk kwalijk te nemen als je nagaat dat er van elk deel miljoenen over de toonbank gaan. Monster Hunter X is het nieuwste deel en kwam in november uit. Na nog geen twee dagen waren er 1,5 miljoen fysieke exemplaren verkocht. Alle digitaal verkochte exemplaren zijn daar dus niet bij opgeteld. De verkoop van de fysieke games had zelfs hoger kunnen uitvallen ware het niet dat de game in de winkels grotendeels was uitverkocht.

De hoge cijfers zullen Capcom deugd doen, maar misschien is Nintendo nog wel de grootste winnaar. Op een normale week worden er in Japan zo’n 30.000 3DS’en verkocht. In de launchweek van Monster Hunter X waren dat er ruim 130.000.

Monster Hunter X komt op het moment van schrijven niet naar het westen. Monster Hunter 4 was oorspronkelijk ook exclusief voor Japan, maar na lang aandringen van de fans kwam de game naar het westen, waar de game niet super verkocht. Het is afwachten of Capcom nu hetzelfde zal doen met Monster Hunter X.