Monster Hunter: World nu bestverkopende Capcom-game aller tijden

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Monster Hunter: World nu bestverkopende Capcom-game aller tijden

Met de release van Monster Hunter: World heeft Capcom een pareltje in handen. Nadat de game al de bestverkopende Monster Hunter-game werd, is het nu ook de bestverkopende game uit de geschiedenis van de ontwikkelaar. De game is tot nu toe meer dan 7,5 miljoen keer verscheept.

In een persbericht laat Capcom weten dat de game tot nu toe 7,5 miljoen keer is verscheept naar retailers wereldwijd, wat niet een heel accuraat cijfer is aangezien niet duidelijk is hoeveel daarvan er werkelijk zijn verkocht. Capcom laat echter weten dat er ruim 7 miljoen spelers wereldwijd zijn, dus dat aantal loopt niet heel ver achter.

Volgens Capcom is Monster Hunter: World “de eerste titel in de serie die gelijktijdig wereldwijd beschikbaar was, maar ook een ambitieuze promotiecampagne heeft gehad in zowel Japan als de andere markten om verder te bouwen op de fanbase”. Het record van 7,5 miljoen verscheepte games is overigens enkel gebaseerd op exemplaren voor PlayStation 4 en Xbox One. Een pc-release staat voor later dit jaar op de planning.