Monster Hunter World: Iceborne krijgt releasedatum

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Monster Hunter World: Iceborne krijgt releasedatum

Tijdens State of Play gaven enkele ontwikkelaars meer uitleg over hun games. Zo ook Capcom. Tijdens de persconferentie gaf de studio meer informatie over Monster Hunter World: Iceborne. Naast meer details rond de game onthulde de studio dat deze uitbreiding verschijnt op 6 september 2019 voor PlayStation 4 en Xbox One. Een pc-versie van Iceborne volgt deze winter.

Capcom onthulde de extra details en de verschijningsdatum tijdens State of Play. Omdat de trailer niet zoveel prijsgaf, legde Capcom nadien alles uit in een persbericht. Daar leren we dat Iceborne onder andere een nieuw verhaal en gebied, meer monsters en wapens toevoegt. Zo speelt deze uitbreiding zich af in het bitterkoude Hoarfrost Reach. Daar trotseren spelers niet alleen de kou, maar ook enkele nieuwe monsters, waaronder de gehoornde Banbaro, de besneeuwde Beotodus, de terugkerende Nargacuga en de oudere draak Velkhana.

Om de strijd met deze monsters eerlijk te houden voegde de maker enkele nieuwe wapenopties toe. Zo is het nu mogelijk om het hoofdwapen en de Slinger tegelijkertijd te gebruiken. Verder kunnen we dit wapen in combinatie met de Clutch Claw gebruiken. Dankzij deze klauw grijpen we vijanden beter vast. Met Flinch Shot krijgen we ook de mogelijkheid om monsters te verdoven. Daarnaast krijgen alle veertien wapentypes een upgrade. Hierdoor zijn nieuwe combo’s en elementen mogelijk. Als laatste voegt Iceborne de moeilijkheidsgraad Master Rank en een extra quest-tier toe.

De voorwaarden

Spelers die Iceborne willen spelen, moeten voldoen aan twee voorwaarden. Ze moeten de game voltooien door Hunter Rank 16 te bereiken en de uitbreiding in hun bezit hebben. Dat laatste doen ze door de DLC apart of via een Digital Deluxe Editie te kopen. Voor degenen die Monster Hunter World nog niet hebben, is er de Iceborne Master Edition. Die laatste bevat de fysieke of digitale versie van de game en de nieuwe uitbreiding. Iedereen die de uitbreiding nu vooruitbestelt, krijgt er als bonus het Yukumo Series gelaagde pantser bij.