Monster Hunter World: Iceborne aangekondigd

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Monster Hunter World: Iceborne aangekondigd

Monster Hunter: World blaast op 26 januari 2018 zijn eerste kaarsje uit, maar Capcom is nog niet klaar met de game. Het afgelopen jaar bracht de ontwikkelaar al de nodige toevoegingen naar de game in de vorm van twee cross-overs met Final Fantasy XIV en Devil May Cry. Capcom heeft nog meer plannen voor de game in 2019, waaronder een uitbreiding: Iceborne.

De Iceborne-DLC moet een grote uitbreiding worden en voegt nieuwe omgevingen, monsters, quests en een moeilijkheidsgraad toe. Monster Hunter World: Iceborne staat gepland voor de herfst van 2019 op Xbox One en PlayStation 4. De makers beloven ons snel meer details te geven over een mogelijke release voor de pc. Deze versie moet kort na de console-versies verschijnen.

Naast de nieuwe uitbreiding gaat er ergens aan het begin van 2019 ook een nieuw cross-over-evenement van start. Dit zal de wereld van Monster Hunter: World fuseren met die van The Witcher 3: Wild Hunt. Dankzij deze tijdelijke fusie voegen de makers Witcher-geïnspireerde quests aan de titel toe. Deze voltooien we allemaal in de huid van de huurling en protagonist Geralt of Rivia. Zijn stem wordt ingesproken door stemacteur Doug Cockle. Monster Hunter World x The Witcher 3: Wild Hunt verschijnt ergens begin 2019.

Daarnaast kun je de game gratis proberen tijdens een proefperiode. Deze ging vandaag van start en eindigt op 17 december om 12.59 uur. Tijdens deze proefversie kun je spelen tot Hunter Rank 4 of missies met maximaal drie sterren. Verder ben je vrij om te gaan waar je wilt. Dit zowel in de singleplayer als in de multiplayer. Zij die de titel nadien kopen, nemen alle gemaakte progressie van deze demo mee.