Monster Hunter 4 verzacht financiële wond Capcom

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Monster Hunter 4 verzacht financiële wond Capcom

Capcom ondervindt al enige tijd financiële problemen, maar Monster Hunter 4 haalt het bedrijf een beetje uit het slop. De game heeft inmiddels 3 miljoen exemplaren verkocht in minder dan twee maanden tijd ondanks het feit dat de game alleen verkrijgbaar is in Japan.

De game is vele malen meer succesvol dan andere onlangs (wereldwijd) verschenen games zoals Phoenix Wright: Dual Destinies voor de 3DS en Resident Evil: Revelations HD; beide titels die volgens Capcom ‘verkocht zijn naar verwachtingen’. Capcom gaf geen cijfers, maar liet weten dat het neergesabelde Lost Planet 3 ondermaats heeft verkocht.

Met maar $150 miljoen dollar op de bank ziet het er niet goed uit voor de Japanse gigant, maar dankzij games zoals Monster Hunter 4 houdt the bedrijf het hoofd boven water. Het afgelopen half jaar heeft Capcom 20% meer winst geboekt dan vorig jaar en kwam uit op een nettowinst van ongeveer $50 miljoen dollar.

Ook denkt het bedrijf binnenkort meer te besparen dankzij een herstructurering van hun Amerikaanse en Europese takken. Daar zullen veel banen verdwijnen omdat veel functies samengevoegd worden waardoor minder mensen nodig zijn en er efficiënter gefunctioneerd kan worden.