Monopoly: Legend of Zelda edition op komst

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Monopoly: Legend of Zelda edition op komst

Op 15 september aanstaande verschijnt er een speciale editie van Monopoly op de markt, compleet in het teken van The Legend of Zelda. Het bordspel verschijnt voorlopig alleen in Amerika voor een adviesprijs van 40 dollar.

Het bord staat volledig in het teken van Zelda met een gigantische afbeelding van link in het midden. Kanskaarten heten ‘empty bottles’ en het koopbare vastgoed komen in de vorm van ‘Deku Sprouts’ en ‘Deku Trees’. De transportatie vakjes worden ingevuld door toonaangevende vervoersmiddelen uit de Zelda-games waaronder de zeilboot uit The Wind Waker en natuurlijk Link zijn paard Epona. Spelers kunnen kiezen om te spelen met een van de bekende items zoals bijvoorbeeld de ‘hookshot’, boog of boemerang. De winnaar gaat uiteindelijk aan de haal met de Triforce.

Of deze speciale editie ook naar Europa komt is op het moment van schrijven nog niet bekend. Wie de game in Amerika bij GameStop pre-ordered krijgt er zowaar een pre-order bonus bij: een Ocarina of Time overwinningsmuntje (in plaats van de eerder genoemde Triforce) en zes power cards.