Monolith werkt mee aan Zelda: Breath of the Wild

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Monolith werkt mee aan Zelda: Breath of the Wild

Monolith Soft, de studio achter onder andere Xenoblade Chronicles X, werkt mee aan The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Dit vertelde Shigeru Miyamoto tegenover Game Informer.

Het is niet de eerste keer dat Monolith Soft meewerkt aan een The Legend of Zelda-game. Het team gaf ook al ondersteuning bij de ontwikkeling van The Legend of Zelda: Skyward Sword voor de release van de game in 2011. Nu doen ze dit weer, zo blijkt uit de woorden van Miyamoto:

Ja, ze zijn inderdaad betrokken bij deze Zelda. Mensen uit Tokio en Kioto werken samen aan dit project. Er is een team van meer dan 100 mensen van Monolith die meewerken en hun werk is ontzettend behulpzaam.

Waaraan het team van Monolith werkt wil Miyamoto niet onthullen. Gezien de studio bekend is met grootschalige open-wereld games is het niet heel moeilijk om voor te stellen aan welk deel het team werkt.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild kreeg afgelopen week tijdens de E3 eindelijk een naam. De game moet in 2017 in de winkels liggen voor de Wii U en NX.