Molyneux: “Er komt een Xbox One zonder Kinect”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Molyneux: “Er komt een Xbox One zonder Kinect”

Volgens Peter Molyneux is het onvermijdelijk dat er een Xbox One-bundel verschijnt zonder Kinect. In gesprek met Edge noemt de Britse ontwikkelaar het apparaat “een onnodige toevoeging aan de Xbox One” en de verplichte toevoeging van de camera bij elke pakket een “grap”.

“Ik zou eigenlijk willen dat de Kinect niet verplicht was”, zegt Molyneux. “Het voelt als een nutteloze toevoeging voor mij. Misschien komt het wel omdat ik in Engeland woon en wij de TV-functionaliteit totaal niet gebruiken, maar het voelt meer en meer als een grap.”

Over de kwaliteit van de camera was Molyneux ook niet te spreken. “De camera zelf is nogal kieskeurig. Ik en mijn zoon zitten daar gewoon en zeggen willekeurige dingen en meestal werkt het dan gewoon niet. Microsoft kan ontzettend veel geld besparen door de Kinect niet toe te voegen, dat gaat dan ook zeker gebeuren. Het is niet denkbaar dat ze dat niet doen.”

Molyneux is de grote man achter de Fable-serie die alleen verscheen op de Microsoft-platformen. Zelf maakte hij nog Fable: The Journey exclusief voor de Kinect. Inmiddels is Molyneux weg bij Microsoft en heeft hij zijn eigen studio 22Cans, waarmee hij voornamelijk games maakt voor de mobiele telefoon.