Mojang kondigt Minecraft: Dungeons aan met een trailer

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Mojang kondigt Minecraft: Dungeons aan met een trailer

Minecraft mag dan al jarenlang de winkelschappen vullen voor diverse platformen, dat betekent niet dat ontwikkelaar Mojang stil zit. Het bedrijf bracht al meerdere games uit rondom het thema en kondigde dit weekend middels een trailer een nieuwe titel aan, Minecraft: Dungeons.

De naam van de game doet al een beetje vermoeden waar deze over gaat. Minecraft: Dungeons is een dungeon-crawler en biedt spelers de mogelijkheid om dungeons te verkennen in een stijl die de meesten van ons kennen van de franchise. De actie en avonturengame lijkt spelers een ton aan mogelijkheden te gaan bieden. Grotten moeten natuurlijk verkend worden, maar ook moerassen en mijnen kunnen onderzocht worden. Ondertussen kom je diverse vijanden tegen en kun je flink wat schatten verzamelen.

Minecraft: Dungeons is straks in singleplayer te spelen, maar ook een co-op-modus is beschikbaar. De titel moet in 2019 exclusief verschijnen voor de pc. Of er later nog wel versies volgen voor de consoles is momenteel niet duidelijk.