Mogelijk vervolg op Dragon’s Dogma voor PS4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Mogelijk vervolg op Dragon’s Dogma voor PS4

De director van het originele Dragon’s Dogma, Hideaki Itsuno zegt interesse te hebben om een vervolg te maken exclusief voor de PlayStation 4. Ook zou hij graag aan Rival Schools 3 of Devil May Cry 5 beginnen.

In een interview voor de Japanse PlayStation site, wist hij te vertellen dat minstens één van deze titels in de planning staat.

“Ik heb voor Dragon’s Dogma 2 in mijn hoofd al ideeën voor het verhaal en de setting, maar het zijn ideeën die niet makkelijk zijn om te realiseren. Maar met de komst van de PlayStation 4  lijkt de mogelijkheid om het te maken steeds dichterbij te komen en blijft de interesse maar groeien!

Ook zou ik graag werken aan een miniatuur tuinsimulatie game, of werken aan een nieuwe game in een bestaande serie zoals Rival Schools 3 of Devil May Cry 5. Er zijn veel dingen die ik wil maken en aangezien er al concepten klaar liggen, is er misschien een kans dat ze een realiteit worden. Dat gevoel heb ik nu eenmaal!”

Het lijkt dat ondanks de financiële problemen de moed er nog steeds goed in zit bij de ontwikkelaars van Capcom. Itsuno zei dat er concepten klaar lagen, maar ging niet op in voor welke game die concepten waren. Dragon’s Dogma was in de ogen van Capcom een van de weinige succesvolle games van vorig jaar. De RPG voor Xbox 360 en PlayStation 3 was niet alleen een nieuwe IP, maar ook een volledig nieuw genre voor Capcom. Opvallend was ook dat hij niet sprak over DMC: Devil May Cry 2, of Devil May Cry 6. Daarmee lijkt hij de meest recente titel in de serie (die ontwikkeld was door het Britse Ninja Theory) te negeren, die technisch gezien eigenlijk Devil May Cry 5 is.