Mogelijk verhalende missies in Pokémon Go

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Mogelijk verhalende missies in Pokémon Go

Er komen mogelijk verhalende missies naar Pokémon Go. Fans van de game hebben namelijk de code doorgespit en vonden enkele hints waaruit blijkt dat deze missies er aan lijken te komen. 

Op de SliphRoad Reddit-pagina hebben fans de code van de meest recente Pokémon Go-update doorgespit. In deze code vonden ze namelijk hints voor verhalende missies. Zo staat er onder andere STORY_QUEST en CHALLENGE_QUEST in de code. Wat deze codes inhouden is nog onbekend. Buiten deze codes zijn er ook aanwijzingen gevonden van emotes voor Professor Willow. Momenteel zijn dit er slechts twee, namelijk Unset en Happy. Aanvullend op deze emotes hebben fans eisen gevonden om deze emotes te laten plaatsvinden.

Ook zijn er kleine aanwijzingen gevonden die de UI zullen aanpassen. Zo zijn er hints gevonden over currentBar en maxBars en een zogeheten key-system waar de progressie wordt bijgehouden. Voorheen was het alleen maar mogelijk om een ‘eerste vangst’ quest vrij te spelen of een ‘eerste Pokéstop’ maar daar is nu een langere lijst aan toegevoegd. Als we de code moeten geloven zijn er straks quests voor het laten uitkomen van een ei of een van je wezentjes te voeren. In totaal zullen er tien quests zijn.

Onlangs is er een gedeelte van de derde generatie Pokémon toegevoegd aan de game. Daarnaast is het mogelijk om via EX-raids legendarische Pokémon te vangen. Ondanks de vele problemen die er zijn tijdens evenementen zijn er nog genoeg mensen die de game spelen.