Mogelijk nieuwe Valve-game in het Half-Life/Portal-universum

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Mogelijk nieuwe Valve-game in het Half-Life/Portal-universum

In een AMA-sessie op Reddit was niemand anders dan de eigenaar van Valve bereid om vragen te beantwoorden. Gabe Newell gaf Redditors de kans om allerlei vragen te stellen, van wat voor biefstuk hij het lekkerst vindt (medium rare) tot aan zijn favoriete game (Portal 2). Natuurlijk duurde het niet lang voordat mensen over Half-Life 3 begonnen. Hoewel die er voorlopig niet zal zijn, als ooit, kregen we toch nog wat interessante nieuwtjes te weten.

Zo antwoordde Gabe positief op de vraag of er momenteel aan een nieuwe singleplayer-game gewerkt wordt. Toen iemand vroeg of er een nieuwe game komt die zich in het universum van Half-Life en Portal afspeelt, gaf Gabe aan dat dit inderdaad het geval is. Of hiermee dezelfde game bedoeld wordt, is daarbij niet duidelijk. Aangezien Gabe vertelde dat Valve gebruik wil blijven maken van hun Source 2-engine, zou het kunnen dat deze game(s) hierop gebouwd wordt.

Wel legt Gabe uit dat Valve liever niet te veel informatie over een game vrijgeeft voor de release ervan. Dit roept namelijk alleen maar verwachtingen op bij mogelijke fans. Wanneer er tijdens de ontwikkeling iets verandert, leidt dit tot teleurstelling. Het zou een verklaring kunnen zijn voor Valves stilte omtrent nieuwe games.

Verder lijkt Valve zich volgens Gabe meer toe te willen spitsen op hardware. Op het moment ontwikkelen ze bijvoorbeeld de zogenaamde ‘knuckles controllers’. Ook gaat het bedrijf verder met het werken aan virtual reality-games zoals hun korte VR-game The Lab. Sommige leden van het bedrijf willen zich misschien op AI focussen, terwijl Gabe zelf aangeeft geïnteresseerd te zijn in brain-computer interface.

Daarnaast stelde een fan ook een vraag over de films van Portal en Half-Life. Deze waren namelijk een hele poos geleden al aangekondigd, maar nieuws erover blijft schaars. Hierop reageerde Gabe met dat ze nog gaan komen.