Mogelijk komt co-op binnenkort eindelijk naar Pokémon GO

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Mogelijk komt co-op binnenkort eindelijk naar Pokémon GO

Naar aanleiding van de vele prijzen die Pokémon GO gekregen heeft, bedankte Niantic in een blogpost de fans. Eén zin in de post viel echter meteen op: “spelers kunnen uitkijken naar een nieuwe coöperatieve, sociale game-ervaring in Pokémon GO”. De hint naar co-op heeft velen uit hun winterslaap geschud.

Een Reddit-groep genaamd The Silph Road heeft daarnaast de code van de game doorgekamd. Daarbij kwam uit dat er inderdaad hints zijn naar ‘raids’. Mogelijk wijst dit naar de tijdelijke evenementen zoals in de originele trailer van de app getoond werd, waar grote groepen mensen tegelijk deel konden nemen aan hetzelfde gevecht.

Daarnaast heeft Niantic eerder al aangegeven niet tevreden te zijn met hun game op het gebied van de gyms. Ook productmanager Tatuo Nomura vertelde in een interview met Polygon dat Pokémon GO een MMO is. Daar horen manieren om online samen met anderen te kunnen spelen natuurlijk ook bij.

Deze uitspraken, samen met de hint in de blogpost van Niantic, wijzen erop dat online gameplay binnenkort misschien mogelijk is. Met de zomer in het vooruitzicht, past het ook qua timing.