Mogelijk een vervolg op Wolfenstein

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Mogelijk een vervolg op Wolfenstein

Als het aan MachineGames ligt, zullen ze binnenkort gaan beginnen aan een vervolg op de recente Wolfenstein: The New Order. Ze hebben het vervolg al in grote lijnen op papier uitgewerkt.

Jens Matthies, de creative director van MachineGames, liet weten dat ze maar al te graag aan een vervolg willen gaan werken. Ze hebben tijdens het maken van Wolfenstein: The New Order veel geleerd en willen die kennis toepassen op een vervolg wat superieur moet worden aan het eerste deel.

“Het is niet zo dat we één les hebben geleerd. Je leert continue nieuwe dingen en je wilt onder geen enkele voorwaarde jezelf inhouden. Ik zou willen dat het neer kwam op maar één les tijdens de gehele ontwikkeling, want het leek meer op 500 kleine lesjes.”

Dat de ontwikkeling iets langer duurde dan gedacht is volgens hem alleen maar ten goede gekomen van het eindproduct. Gezien de tijd die je nodig hebt om een game te maken met de omvang die we vandaag de dag gewend zijn, kan je je het niet veroorloven om een slecht product te leveren.

“Ik denk dat we uiteindelijk tot meer toe in staat waren dan we dachten toen we begonnen. Maar dat betekent niet dat we het niet beter kunnen doen. Als we één grote les uit de ontwikkeling kunnen halen, dan is het waarschijnlijk dat we de pre-productie onderschat hebben. Als we aan de volgende game beginnen, hoop ik niet dat we dezelfde fouten maken.”