Mogelijk een vervolg op Stick of Truth

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Mogelijk een vervolg op Stick of Truth

De makers van South Park en de recente game South Park: The Stick of Truth hebben gezegd dat ze denken aan een vervolg op de kolderieke RPG, mits het eerste deel goed ontvangen wordt.

Vorige week was het zo ver: de langverwachte South Park game ‘The Stick of Truth’ zag het licht en zowel critici en fans waren lyrisch over het eindresultaat. En dat is misschien maar goed ook, want des te groter is de kans op een vervolg. Matt Stone, een van de twee makers van South Park zei vlak voor de release van The Stick of Truth dat hij zal denken over een vervolg als The Stick of Truth goed ontvangen zal worden.

“Zeg nooit nooit. Ik zou het weer doen, in een andere vorm. Ik vind videogames erg interessant. De reden waarom ik het niet meer zou willen doen is omdat het een grote onderneming is. Het was veel groter dan we eigenlijk dachten. Trey en ik hebben veel geleerd tijdens dit project, we hebben veel fouten gemaakt en veel dingen aangenomen die later moeilijker bleken te zijn.”

Het lijkt erop dat de reden waarom ze liever niet aan een nieuw deel willen beginnen, is omdat de ontwikkeling groter was dan ze anticipeerden, maar ze zeggen nu eenmaal: een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen. Te verwachten is dat een tweede deel makkelijk te maken is omdat ze van hun fouten hebben geleerd.