Mogelijk een derde Bayonetta-game

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Mogelijk een derde Bayonetta-game

Dankzij de deal met Nintendo (en een geldinjectie) zal Bayonetta 2 exclusief verschijnen voor de Wii U. Maar Platinum Games wil het niet bij een tweede deel laten. Als het aan de Japanse ontwikkelaar ligt kunnen we minstens nog een deel 3 verwachten. De reden voor dit positieve vooruitzicht is de gezonde relatie tussen de twee Japanse bedrijven. Niet alleen is Nintendo met het geld over de brug gekomen om het project te starten, Nintendo heeft Platinum Games alle vrijheid gegeven om ze de game te laten maken hoe zij wilden. Dankzij de goede samenwerking wil de director van Bayonetta 2, Yusuke Hashimoto, eventueel verder gaan met derde deel.

“In het geval van keuzes maken en de inhoud van de game, hebben we veel van Nintendo opgestoken. We hebben veel van ze geleerd en ik hoop dat we door kunnen gaan met de serie. Ik vind het belangrijk dat onze creativiteit de vrije loop kan krijgen en Nintendo heeft ons die kans gegeven. We hebben alle vrijheid gekregen om te maken wat we willen. De feedback die we kregen was objectief en zorgde er uiteindelijk voor dat Bayonetta 2 alleen maar beter is geworden. Nintendo kwam regelmatig met dingen waar we zelf volledig overheen hadden gekeken, wat bijzonder leerzaam voor ons was.”

Bayonetta 2 zal later dit jaar exclusief voor de Wii U verschijnen, samen met het eerste deel in een bundel met allerlei exclusieve Nintendo extra’s om de game op te leuken.