Mogelijk een comeback voor Flappy Bird

Mogelijk een comeback voor Flappy Bird

De maker van het beruchte Flappy Bird, Dong Nguyen, zit eraan te denken om de game nogmaals verkrijgbaar te maken op Apple’s Appstore. Er zullen geen veranderingen komen, behalve dat de game af en toe voorstelt om een pauze te nemen.

Net als je dacht dat je weer veilig naar bed kon gaan, lijkt Flappy Bird uit het graf te herrijzen. De game werd van de Appstore gehaald, maar meneer Nguyen zit eraan te denken om de game te herintroduceren. In een gesprek met het Amerikaanse blad Rolling Stone vertelde hij dat de game mogelijk terugkomt, met een kleine aanpassing. De game zal de speler voortaan aanmoedigen zo nu en dan een pauze te nemen, vergelijkbaar met wat Nintendo heeft gedaan sinds hun Wii-titels. De verslavende aard van de game was blijkbaar de reden voor Nguyen om de game van de Appstore te halen.

Flappy Bird was al snel na de release een gigantische, wereldwijde rage. Het verwijderen van de app op de Appstore leverde dan ook veel commotie op: veel spelers wilden de game ook eens proberen maar konden dat alleen nog als ze over een iOS- of Android-apparaat beschikten waar de app al op stond.