Mods Fallout 4 op PS4 niet zonder problemen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Mods Fallout 4 op PS4 niet zonder problemen

Hoewel gamers op een pc of Xbox One al kunnen genieten van mods voor Fallout 4, lijken spelers op de PlayStation 4 minder geluk te hebben. Het mod-systeem kent nog verschillende problemen op Sony’s console.

Tegenover IGN geeft Bethesda aan dat er nog een drietal problemen zijn die het mod-systeem alles behalve ideaal maken. Het eerste probleem zit in het feit dat pc-textures worden gebruikt. Iets waar de Xbox One-versie weinig last van lijkt te hebben, maar spelers op de PlayStation 4 zouden geheugen- en prestatieproblemen kunnen krijgen.

Een ander probleem is dat er geen geluidsbestanden kunnen worden gebruikt in de mods op de PlayStation 4. Dit komt omdat Sony een gepatenteerd geluidssysteem gebruikt in de console. Daarnaast kent de opslagruimte voor mods een maximum van 900MB per mod, in tegenstelling tot de 2GB op pc en Xbox One.

Bethesda geeft aan dat het druk werkt aan oplossingen in samenspraak met Sony. Deze updates en oplossingen zullen echter pas in de toekomst verschijnen, waardoor het mod-systeem waarschijnlijk nog problemen zal hebben wanneer het binnenkort in bèta zal gaan.