Mode 7 geeft nieuwe gameplay van Tokyo 42 vrij

Mode 7 geeft nieuwe gameplay van Tokyo 42 vrij

Tokyo 42 heeft een hoog Japan-gehalte, is enorm kleurrijk en verder weten we er vooral heel weinig van. De uitgever licht enkele weken voor de release een tipje van de sluier op in een trailer, waarin we onder andere multiplayer gameplay zien.

Zelfs als gamejournalist hoor je de woorden isometrische actie-shooter niet elke dag, maar dat is precies wat Tokyo 42 is. Zelf noemt de ontwikkelaar het een liefdeskind van GTA 1 en Syndicate, maar voor de meesten volstaat deze uitleg niet. Gelukkig is er een nieuwe gameplay trailer waarin we multiplayer gameplay zien en een klein stukje van de singleplayer.

SMAC Games trakteert ons op het inmiddels welbekende kleurrijke palet aan gebouwen, personen en effecten. Het is een vrolijk geheel met een allerminst vrolijke opzet, want het is nog steeds de bedoeling dat je andere spelers of AI zorgvuldig van kant maakt. De multiplayerbeelden zien er zoals verwacht atypisch uit, voornamelijk door het isometrische perspectief. Hierdoor lijkt het achtervolgen en het dekking zoeken in de omgeving een prominente rol te hebben.

Tokyo 42 komt op 31 mei uit voor Xbox One en pc. In juli kunnen we de game ook verwachten voor PlayStation 4.