Modding community GTA V is woedend en dat laten ze merken

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Modding community GTA V is woedend en dat laten ze merken

Take-Two heeft recentelijk maatregelen genomen waardoor het modden van GTA V een stuk moeilijker is geworden. Het is een understatement om te zeggen dat de spelers daar niet blij mee zijn en ze hebben op een zeer specifieke manier van zich laten horen.

De modding community is woedend op de uitgever van GTA Online en heeft een actie gestart om de beslissing van Take-Two terug te draaien. Ze hebben op Steam in de afgelopen dagen duizenden reviews van GTA V achtergelaten, waarvan 87% negatief is. De recensies bevatten min of meer hetzelfde verdict: Tof spel, maar belabberde ondersteuning van mods en de community. De golf aan negatieve recensies heeft ervoor gezorgd dat de beoordeling van GTA V naar ‘overweldigend negatief’ is gezakt.

Vele recensenten uit de modding-community linken daarbij de petitie die men is gestart. Hierin pleit men voor het terugdraaien van de beslissing om de mod-tool OpenIV te verbieden. Hoewel er op het moment van schrijven meer dan 57.000 handtekeningen zijn opgehaald, is het te betwijfelen of Take-Two de modders tegemoetkomt. In een eerdere reactie heeft Rockstar laten weten dat ze het modden zelf niet als een probleem zien, maar dat deze tools spelers ook in staat stellen de boel in GTA Online te manipuleren. Dat kan de ontwikkelaar niet toestaan, omdat het een oneerlijke en onplezierige sfeer creëert online.