Modder creëert gigantisch level voor Doom 2

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Modder creëert gigantisch level voor Doom 2

De modder Ben Mansell bewijst ons allen dat zelfs oude games nog van leuke nieuwe toevoegingen voorzien kunnen worden. Doom 2 stamt ondertussen alweer uit 1994, maar dat weerhield Mansell niet om een flink aantal uren te stoppen in de ontwikkeling van een nieuw level voor de titel, dat ook nog eens behoorlijk groot blijkt te zijn.

Ondanks dat Doom 2 ondertussen toch alweer 22 jaar oud is, hebben modders in de afgelopen jaren voor behoorlijk wat extra content gezorgd. Liefhebbers van de titel konden dan ook nog hun lol op met alle eigengemaakte content die beschikbaar werd voor de game. Dankzij de modder Ben Mansell kunnen fans opnieuw hun lol op: hij heeft namelijk een nieuw level gemaakt dat ook nog eens van behoorlijke omvang is. Het level speelt zich af op een locatie met de naam Foursite, een militaire basis, welke om onbekende redenen verlaten is. De speler heeft als doel om een geheime ingang te vinden, de basis te verkennen en uiteindelijk het midden te bereiken om zo levend te kunnen ontsnappen.

De speelduur van het level is ongeveer één tot drie uur, maar dat is maar een klein fragment van het aantal uren dat Mansell in de ontwikkeling gestopt heeft. Volgens eigen zeggen is hij dertien maanden bezig geweest en heeft in totaal tussen de 200 en 300 uur aan de mod gewerkt. Maar het resultaat mag er dan ook wezen, zoals je in de bovenstaande gameplay video kunt zien.