Mobiele versie Old School Runescape heeft releasedatum

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Mobiele versie Old School Runescape heeft releasedatum

Voor veel gamers was Runescape de eerste kennismaking met het MMORPG-genre. De game heeft daardoor een hoge nostalgiefactor, waardoor de vele recente updates niet door iedereen werden gewaardeerd. Met Old School Runescape ging de game terug naar zijn wortels en binnenkort is deze nostalgietrip ook op mobiele apparaten te beleven.

Old School Runescape verschijnt op 30 oktober voor iOS en Android. De mobiele versie van de game ondersteunt cross-platform-gameplay met de pc-versie. Je kunt je bestaande personage dus gewoon onderweg meenemen. Een bestaand abonnement op Old School Runescape is echter niet nodig. De game is namelijk ook toegankelijk voor mensen die nog geen lid zijn.

De aanstaande release van de mobiele versie van de MMORPG volgt op een succesvolle bètatest en een vroege lancering in Canada en Scandinavië. Tijdens deze fase hebben 500.000 mensen de game al getest en gespeeld. Beelden van een mobiele versie van Old School Runescape werden voor het eerst op Runefest 2017 getoond door ontwikkelaar Jagex.

Old School Runescape is in 2013 ontwikkeld door Jagex als reactie op de teruglopende spelersaantallen van het reguliere Runescape. De negatieve feedback op de toenmalige versie van Runescape zorgde ervoor dat de ontwikkelaar terug ging naar de oorspronkelijke versie. Updates en veranderingen worden alleen uitgevoerd als minstens 75% van de spelers ze accepteert.