Mobiele game Pokémon GO zal in juli verschijnen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Mobiele game Pokémon GO zal in juli verschijnen

De mobiele augmented reality Pokémon-game Pokémon GO zal in juli verschijnen. Dat heeft Nintendo tijdens de E3 livestream bekendgemaakt. Ook heeft de uitgever een prijs gehangen aan Pokémon GO Plus, het optionele stukje hardware dat gebruikt kan worden in combinatie met de game.

Veel specifieker dan de maand waarin de game zal verschijnen was Nintendo niet tijdens de stream, maar de time window is nu in ieder een heel stuk kleiner geworden. Ook op de vraag of het ruilen van Pokémon meteen beschikbaar zal zijn heeft Nintendo een antwoord gegeven. Het bedrijf heeft aangegeven zich nu vooral te focussen op de kern van de game, om ervoor te zorgen dat deze bij launch optimaal is. Het ruilsysteem zal zeker in de game terecht gaan komen, maar wel pas na launch.

Ook de vraag of Pokémon GO in enige vorm verbonden zal zijn met andere games in het Pokémon-universum werd een antwoord gegeven, al was ook dit antwoord niet geheel eenduidig. Zo werd aangegeven dat de game uiteindelijk een vorm van connectiviteit zou hebben met de aanstaande 3DS-games Pokémon Sun en Moon.

Pokémon GO Plus, het kleine stukje draagbare hardware dat mensen de game laat spelen zonder telkens de telefoon ter hand te moeten nemen, heeft ook een prijs gekregen. Het apparaatje zal bij de lancering ongeveer 35 dollar gaan kosten. Wel heeft Nintendo er duidelijk bij gezegd dat Pokémon GO Plus nog niet te koop zal zijn wanneer de game beschikbaar komt, maar dat er hard aan wordt gewerkt om het zo snel mogelijk aan te kunnen bieden.