Mobiele Battlefield-app gaat op de schop

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Mobiele Battlefield-app gaat op de schop

De Battlefield Companion App, voorheen beter bekend als Battlelog, gaat volledig op de schop. Dit heeft uitgever Electronic Arts bekendgemaakt in aanloop naar de release van Battlefield 1.

Met de release van Battlefield 3 kregen spelers toegang tot Battlelog, een platform waarbij alle statistieken van de spelers werden verzameld. Ook kreeg de game er extra mogelijkheden door, zoals een tactisch overzicht van het slagveld. Met de naderende release van Battlefield 1 krijgt het platform een hele make-over met nieuwe look en verbeterde functies.

Een opvallende verandering is de nieuwe naam van het platform. In plaats van Battlelog zal de mobiele app door het leven gaan als de Battlefield Companion. Daarnaast zal de app een compleet nieuw design krijgen dat beter aansluit bij Battlefield 4 en 1. Ook zal de app meer informatie geven over je offline en online carrière in de games en blijft het mogelijk om je uitrusting on-the-go aan te passen.

In de aankondiging spreekt Electronic Arts alleen over ondersteuning voor Battlefield 1 en 4. De ondersteuning voor Battlefield 3 en Hardline lijken hiermee te vervallen. Ook is het nog niet duidelijk of de naam van het platform alleen op smartphones zal veranderen, of ook in de online omgevingen.

Een releasedatum van de nieuwe app is nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal die snel volgen. De release van Battlefield 1 staat immers al voor 21 oktober.