MOBA Dropzone gaat volgende week free-to-play

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
MOBA Dropzone gaat volgende week free-to-play

Dropzone is één van de zovelen MOBA’s die na het succes van DOTA en League of Legends opdook en ook beweert dat ze anders zijn dan alle andere MOBA’s. Bij Dropzone is dat naar hoge waarschijnlijkheid ook het geval en of je dat nu gelooft of niet, vanaf volgende week kun je het zelf gratis proberen.

Begin dit jaar was Dropzone al beschikbaar via vroegtijdige toegang via Steam. Vanaf het begin van de ontwikkeling was het echter de bedoeling dat de game een free-to-play business model ging krijgen. Op 12 april rolt ontwikkelaar Sparkypants Studios een nieuwe update uit, waarmee de overstap naar free-to-play gemaakt wordt.

De nieuwe update voegt ook in-gamechat toe en stroomlijnt het matchmakingsysteem. Het moet vanaf 12 april dus veel makkelijker zijn om een passende wedstrijd te vinden. Ook vanwege de verwachte influx aan free-to-playspelers. Overigens hoeven betalende spelers zich geen zorgen te maken over het feit dat zij betaald hebben voor het spel, volgens de ontwikkelaar hebben de free-to-playspelers aanzienlijk minder gear en speelbare karakters tot hun beschikking.

Dropzone is een kruising tussen een MOBA en een RTS. De speler speelt namelijk met helden in vaste arena’s maar bestuurt niet een maar drie helden. Verder zijn de potjes kort en intens: een match duurt maximaal 15 minuten. Mocht je niet nog een paar dagen kunnen wachten om Dropzone te proberen, de game is vooralsnog vroegtijdig toegankelijk op Steam voor €9,99.