MMORPG Black Desert krijgt eind augustus grote Remastered-update

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
MMORPG Black Desert krijgt eind augustus grote Remastered-update

De Koreaanse MMORPG Black Desert Online krijgt eind deze maand een grote update, waarbij onder andere de grafische engine op de schop gaat. Vanaf 22 augustus krijgt de game dan ook een Remastered-label in de naam.

Tijdens een twee uur durende keynote afgelopen weekend heeft ontwikkelaar Pearl Abyss een hoop nieuwe informatie bekendgemaakt over de Remastered-update van Black Desert Online. Gedurende de presentatie werd bekend dat Black Desert: Remastered vanaf 22 augustus live zal gaan met een hoop veranderingen aan de game.

De belangrijkste verandering in de game zit in de grafische engine van de game. Daarbij wordt er in de nieuwe update gebruikgemaakt van een hoop extra technieken, zoals physically based rendering, lighting en atmospheric scattering techniquesOok voegt de update volumetric clouds toe, net als HDR output en verbeterde post-processing. Ondanks de vele verbeteringen, zullen de minimale systeemeisen voor de game niet veranderen, zo stelt Black Abyss in een persbericht.

Black Desert: Remastered 
 Pixel Vault

Daarnaast gaat ook de audio van de game aardig op de schop. Zo zijn er nieuwe omgevingsgeluiden aan de game toegevoegd om het geheel levendiger te maken. Ook wordt de gehele soundtrack vervangen door een orkest dat meer dan honderd stukken heeft opgenomen met een totale lengte van 300 minuten.

De gratis update voor Black Desert: Remastered is vanaf vandaag te spelen via de Global Lab Testing servers en zal vanaf 22 augustus uitrollen naar alle spelers.