MMO Tera vanaf vandaag speelbaar op consoles

archief
Martin op 20 januari 2020
MMO Tera vanaf vandaag speelbaar op consoles

Sinds The Elder Scrolls Online weten we dat MMORPG’s ook prima speelbaar zijn op consoles en de makers van Tera willen dit opnieuw bevestigen. Bluehole brengt hun MMORPG vandaag uit op PlayStation 4 en Xbox One.

Bluehole heeft vandaag hun MMO Tera gelanceerd op PlayStation 4 en Xbox One. De consoleversie komt met de nodige aanpassingen om de game goed speelbaar te maken met een controller. Zo heeft Tera een nieuw lock-on-systeem gekregen en is de UI opnieuw ontworpen om deze geschikt te maken voor de beperkte besturingsmogelijkheden op de consoles.

Tera is free-to-play, dus iedereen met danwel een Xbox One of een PlayStation 4 in huis kan de game testen. Er is ook een betaalde versie beschikbaar in de vorm van een founders pack. Hiermee krijg je extra in-game items, een mount en een ‘founder’ titel voor je naam. Ook bevat de game microtransacties om in-game aankopen te doen.

De MMORPG kwam in 2011 uit in Zuid-Korea, waar de game een groot succes is. Een jaar later kwam de game ook uit voor pc in Europa.