Miyamoto doet de leeftijd van game-icoon Mario uit de doeken

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Miyamoto doet de leeftijd van game-icoon Mario uit de doeken

Een leeftijd inschatten kan behoorlijk tricky zijn. Voor je het weet schat je een persoon veel te jong of oud in. Game-personages zijn nog lastiger in te schatten. Neem bijvoorbeeld Mario. Als jij denkt te weten hoe oud onze jolige loodgieter is, zou het zomaar eens kunnen zijn dat je er behoorlijk naast zit. Het is dat Shigeru Miyamoto het heeft verklapt.

Volgens de bedenker van onze munten graaiende snorremans is Mario namelijk een stuk jonger dan gedacht. Vele gamers schatten Mario tussen de 35 en de 50, van middelbare leeftijd. Miyamoto onthulde in een openhartig interview de werkelijke leeftijd van zijn creatie. Mario is, hou je vast, een twintiger. 24-25 jaar oud zelfs.

Volgens Miyamoto was dit eigenlijk ook het enige wat vastgesteld was omtrent de inmiddels iconische loodgieter, die ooit begon als timmerman. Volgens Mario’s spirituele vader was de keuze om verder niet in details te treden een bewuste. Hoe minder mensen over hem wisten, hoe beter. Op die manier kwam Nintendo nooit in de knoei met Mario’s achtergrondverhaal in toekomstige games, aldus Miyamoto.

Hoe ver zat jij ernaast? Laat het ons weten in de comments.