Mist voorspeld in nieuwe PlayerUnknown’s Battlegrounds update

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Mist voorspeld in nieuwe PlayerUnknown’s Battlegrounds update

Het is tijd voor de septemberupdate van PlayerUnknown’s Battlegrounds, waarin we met nieuwe wapens mogen spelen, te maken krijgen met andere weersomstandigheden en zelfs een compleet dorp mogen verkennen. Bluehole Studio Inc. laat ook weten wat we nog niet gaan zien in de update van later deze week.

Allereerst zitten in de komende update de nieuwe misteffecten, waar al enige tijd over gesproken wordt. Het moet het landschap van Erangel in nevelen hullen, wat uiteraard om een andere speelstijl vraagt. Het is dan bijvoorbeeld opeens helemaal niet meer zo aantrekkelijk om met een Kar98 in de weer te gaan. Het weereffect komt willekeurig voor, maar heeft een lagere kans dan gewoon weer. Om te testen hebben de testservers wel een hoge kans op mist, de update is daarvoor vandaag al te downloaden.

Uit de mist doemt ook een nieuw dorp op en wel ten oosten van de grote Stalberberg. Hoe dit dorp eruitziet en wat we hier kunnen vinden, is nog niet bekend. Dat mogen we later deze week zelf uit gaan zoeken. Misschien is hier wel het nieuwe wapen te vinden dat in deze update wordt toegevoegd: de Mini-14. Het is een lichtgewicht scherpschuttersgeweer dat semi-automatisch schiet, net als de SKS. Het kaliber is 5.56, hetzelfde als voor bijvoorbeeld de M16. Het wapen spawnt in de wereld en je hoeft dus niet je leven te wagen bij een loot crate om het wapen uit te proberen.

PlayerUnknown's Battlegrounds Septemberupdate 
 Pixel Vault

Tot slot zijn er een hele reeks kleinere veranderingen, waaronder het spawnen van de Thompson. Deze sub-machine gun was enkel in crates te vinden, maar met de komende update kun je deze gewoon bij loot spawns vinden. Ook pakt Bluehole Studio Inc. het probleem met AFK farmers aan, deze worden nu gekickt. Al meldt de ontwikkelaar wel dat deze functionaliteit zich nog in de testfase bevindt en nog niet perfect is.

De update is sinds vandaag live op de testservers, later deze week komt de update ook naar de live servers. Alle details check je op het blog van de ontwikkelaar.