Misschien ligt Nintendo’s SNES Mini dit jaar onder de kerstboom

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Misschien ligt Nintendo’s SNES Mini dit jaar onder de kerstboom

De verkoop van de NES Mini verliep vorig jaar vooral met veel chaos. Nintendo had niet gerekend op de populariteit van de console, waardoor deze sneller dan verwacht uitverkocht raakte. Vragen deden de ronde over waarom het bedrijf niet besloot om simpelweg meer consoles te produceren. Het antwoord komt mogelijk in de vorm van de Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System.

Fans die bij de NES Mini pech hadden, krijgen mogelijk een tweede kans. Eurogamer heeft namelijk van een bron vernomen dat Nintendo momenteel aan de SNES Mini werkt. Deze ligt eind dit jaar misschien in de winkels, precies op tijd om onder de kerstbomen te belanden net zoals de NES Mini vorig jaar. Het is afwachten of de console deze keer iets minder snel uitverkocht is.

Vanwege de plannen op het gebied van de SNES Mini is het mogelijk dat het bedrijf besloot om niet verder te gaan met de productie van de NES Mini. Het aantal consoles dat Nintendo toentertijd produceerde, had volgens de uitgever genoeg moeten zijn. Er werd niet gerekend op de vraag die er toen naar bleek te zijn. Hopelijk zorgt het bedrijf er deze keer wel voor dat er genoeg voorraad beschikbaar is.