‘Mislukte’ Afro Samurai 2 uit digitale winkels gehaald, gamers krijgen geld terug

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
‘Mislukte’ Afro Samurai 2 uit digitale winkels gehaald, gamers krijgen geld terug

Uitgever Versus Evil heeft toegegeven dat de game Afro Samurai 2 een mislukking was. De game is teruggetrokken uit digitale winkels als Steam, de Xbox Marketplace en de PlayStation Store. Wie de game gekocht heeft, kan het geld voor de aankoop terugvragen. Dat heeft Steve Escalante van Versus Evil gezegd in een interview met de site CGMagazine.

Afro Samurai 2: Revenge of Kuma kwam in september uit en werd slecht ontvangen door gamecritici. De game werd door Pixel Vault beloond met een magere 25 vanwege onder meer de vele bugs, controllerproblemen en een slordige en onvriendelijke user interface. Revenge of Kuma had een eerste volume in een drieluik van Afro Samurai 2 moeten zijn, maar Versus Evil heeft laten weten dat het werk voor volume 2 en 3 is stopgezet. Escalanta had het volgende te zeggen:

“De game was een mislukking. We kunnen niet met een goed geweten volume 2 en volume 3 maken. We geven al het geld terug. Over de gehele breedte komen we met een verontschuldiging: sorry hiervoor.”

Volgens de uitgever heeft het bedrijf rekening te houden met het consumentenperspectief. De game is daarop teruggetrokken en de productie stopgezet, omdat Versus Evil het “niet wilde verergeren”. Volgens Escalanta was het niet zozeer dat er bugs in de game zaten, maar dat spelers er geen plezier aan konden beleven. Daar is een kanttekening bij te plaatsen.

Het komt niet vaak voor dat een uitgever een game uit de verkoop haalt en het aankoopbedrag teruggeeft. Het bedrag zou in ieder geval via de PlayStation Store worden teruggegeven. Hoe het werkt op de Xbox en pc is niet duidelijk.