Minstens twee Naughty Dog titels deze generatie

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Minstens twee Naughty Dog titels deze generatie

De release van Uncharted 4: A Thief’s End laat niet al te lang meer op zich wachten, maar wat kunnen fans van Naughty Dog verwachten na de release van deze game? Volgens Naughty Dog kunnen we tijdens deze generatie consoles nog minstens één game van ze verwachten.

Naughty Dog heeft door de jaren heen een flinke klim naar boven gemaakt. In de dagen van de eerste PlayStation waren ze verantwoordelijk voor Crash Bandicoot, daarna Jak & Daxter en als laatste Uncharted en The Last of Us. Nu Naughty Dog bezig is met het laatste deel in de Uncharted-serie reist de vraag: en daarna? Arne Meyer van Naughty Dog werd dezelfde vraag gesteld en liet weten dat we naast Uncharted 4 nog minstens één andere game van ze kunnen verwachten. Hoeveel we in deze generatie van ze kunnen verwachten hangt volledig af van hoe lang de PlayStation 4 wordt ondersteund.

“Ik hoop dat we naast Uncharted 4 ook andere games kunnen uitbrengen. Onze ontwikkelingsperiodes duren meestal niet zo lang. Ik heb geen idee hoe lang deze generatie zal gaan duren, maar ik denk dat we nog wel een game af kunnen leveren. Een of twee, misschien meer dan dat zelfs. Zelfs als we een game laat in de generatie van een console uitbrengen kan die nog succesvol zijn, toch?”

Hoe lang een consoleperiode duurt is steeds anders. Microsoft en Sony hadden met de Xbox 360 en PlayStation 3 periodes die bijna tien jaar duurden, maar dat hoeft niet altijd zo het geval te zijn. De Wii U van Nintendo is pas drie jaar oud maar plannen voor de opvolger lijken al klaar te liggen.