Miniversie Nintendo 64 staat niet op de planning

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Miniversie Nintendo 64 staat niet op de planning

De Nintendo 64 was in de jaren ’90 een heus dingetje en veel van de huidige gamers zijn met het apparaat opgegroeid. Het is dan ook niet gek dat er veel hoop is en geruchten zijn die zich richten op een miniversie ervan. Reggie Fils-Aime, de bestuursvoorzitter van Nintendo of America, laat echter weten dat het bedrijf dit vooralsnog niet op de planning heeft staan.

In 2016 konden we genieten van de NES Mini en een jaar later van de SNES Mini. Mede daardoor wordt er veel gespeculeerd dat 2018 het jaar is waarin de Nintendo 64 Mini moet komen. Tot op heden is er echter nog niks vernomen van de miniconsole en Kotaku besloot Nintendo topman Reggie Fils-Aime dan ook op de man af te vragen hoe het met het apparaat zit.

Fils-Aime geeft aan dat de release van de NES Mini en de SNES Mini niks meer dan een strategische zet was en niet de start van een jaarlijkse reeks. De Wii U werd aan het begin van 2016 zo’n beetje doodverklaard en de Switch stond pas een jaar later op de planning. De release van de NES mini was slechts een manier om deze periode te overbruggen. Hoewel dit niet verklaart waarom de SNES Mini verscheen in de periode dat het juist zeer goed ging met de Switch.

Wel sluit Fils-Aime de komst van een miniversie van de Nintendo 64 niet uit. Iets uitsluiten doet hij naar eigen zeggen namelijk nooit, maar de Nintendo 64 Mini staat momenteel niet op de planning. We kunnen nu slechts hopen dat het bedrijf besluit de planning te herzien.