Minecraft: Education Edition voor scholen bekendgemaakt

archief
Amador Prado op 20 januari 2020
Minecraft: Education Edition voor scholen bekendgemaakt

Minecraft is een game die al jaren populair is en blijkbaar ook een game waar je het een en ander van opsteekt. De building-game van Mojang wordt namelijk inĀ meer dan 40 landenĀ gebruikt in programmeer- en designlessen. Microsoft springt handig op deze ontwikkeling in en heeft vandaag de Education Edition aangekondigd.

Minecraft: Education Edition wordt een uitgebreide versie van een mod uit 2011 met de naam MinecraftEdu. Deze mod is eigenlijk niet meer dan een wat uitgebreidere versie van het origineel met wat extra tools voor docenten. Het nieuws van de Education Edition is vandaag verschenenĀ op de website van ontwikkelaar Mojang dat in 2014 door Microsoft is overgenomen voor 2,5 miljard dollar. MinecraftEdu was nog niet in handen van de Amerikaanse gigant, maar daar is dus verandering in gekomen. In de zomer zal er een gratis probeerversie uitkomen van deze nieuwe editie, speciaal voor de gebruikers van MinecraftEdu.

Vooralsnog lijkt het erop dat Minecraft: Education Edition een jaarabonnement gaat worden voorĀ vijf dollarĀ per account per jaar en moetĀ voor het nieuwe schooljaar op de markt verschijnen .