Mighty No. 9 zal niet meer uitgesteld worden

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Mighty No. 9 zal niet meer uitgesteld worden

Mighty No. 9, de spiritueel opvolger van Mega Man, zal volgens ontwikkelaar Keiji Inafune niet opnieuw uitgesteld worden. Daarnaast denkt de ontwikkelaar momenteel al over een vervolg.

Het ontwikkelingsproject van Keiji Inafune, Mighty No. 9, kampt al een tijdje met uitstelproblemen. De game begon een campagne op Kickstarter en na het behalen van diens doel werd de titel meerdere malen uitgesteld. Als we een verslag moeten geloven dat op de Japanse site GameSpark verscheen, zal de ontwikkelaar ervoor zorgen dat Mighty No. 9 gewoon op de geplande releasedatum uit gaat komen.

Tijdens een lezing die door de ontwikkelaar werd gegeven op Unreal Fest 2015 in Japan, sprak Keiji Inafune over de vertraging. Zij gaven daarin aan dat de game op diverse platformen uit gaat komen: Nintendo’s 3DS en Wii U, PlayStation 3, 4 en Vita, Xbox 360 en Xbox One en als laatste pc. Omdat er voor zoveel platformen gekeken moet worden naar de mogelijkheden en optimalisatie van de game was het voor het team moeilijk om zich aan eerdere releasedata te houden. Daarnaast sprak de ontwikkelaar al over een eventueel vervolg en dat ze de mogelijkheid hiervan niet uitsluiten.

De releasedatum van Mighty No. 9 staat gepland op 12 februari 2016 en volgens de ontwikkelaar is dit dus daadwerkelijk de datum dat de game in de schappen ligt.