Mighty No. 9 opnieuw uitgesteld

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Mighty No. 9 opnieuw uitgesteld

Slecht nieuws voor mensen die zitten te wachten op een release van de spiritueel opvolger van Mega Man, Mighty No. 9. De game stond gepland voor release op diverse platforms op 12 februari, maar vandaag werd bekendgemaakt dat de game opnieuw is uitgesteld.

Mighty No. 9 is een game die via Kickstarter aan de benodigde financiën is gekomen, waarbij veel mensen deze game destijds hebben ondersteund. Helaas is de titel al diverse malen uitgesteld waarvan de meest recent benoemde releasedatum van 12 februari 2016 een uitstel van een half jaar betrof na de releasedatum die ervoor werd genoemd. Maar het lijkt erop dat fans ook volgende maand niet aan de slag zullen kunnen met de game. De ontwikkelaar, Keiji Inafune, plaatste op de officiële website een aankondiging. Hierin maken zij bekend dat ze tegen problemen aan zijn gelopen wat betreft de online mogelijkheden van Mighty No. 9 en dat ze, ondanks dat ze hard werken aan een oplossing, de releasedatum niet gaan halen.

Nieuws wat voor de fans, met name de backers van het project, afschuwelijk is, maar het bericht maakt duidelijk dat de ontwikkelaar het natuurlijk zelf ook vreselijk vindt. Ze beschrijven precies wat de problemen zijn, welke momenteel met name in de matchmaking lijken te liggen. Daarnaast biedt de ontwikkelaar zijn excuses aan:

“Voor het derde uitstel van de game hebben we absoluut geen excuus wat betreft het opnieuw moeten teleurstellen van onze fans en met name de backers. We willen deze kans aangrijpen om onze oprechte excuses aan te bieden aan iedereen die uitkijkt naar de release.”

Momenteel is er geen nieuwe datum genoemd, enkel “lente 2016”. Of Mighty No. 9 dan daadwerkelijk uitkomt, blijft nog te bezien.