Middle-Earth: Shadow of War officieel aangekondigd via trailer

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Middle-Earth: Shadow of War officieel aangekondigd via trailer

Warner Bros. maakte vandaag officieel Middle-Earth: Shadow of War bekend. Dit is een sequel op Middle-Earth: Shadow of Mordor. De game wordt op 25 augustus in Europa gelanceerd op verschillende consoles.

Er werd afgelopen weekend al gesproken over een mogelijke komst van de game Shadow of War, per ongeluk gelekt door Target. De game brengt Talion en Celebrimbor terug als de Bright Lord. Zij gaan proberen om heel Mordor tegen de Dark Lord, Sauron, op te zetten. Ook zal in Shadow of War het bekende Nemesis System weer terug te vinden zijn. Dit keer wordt deze extra uitgebreid, vermeld Warner Bros.

De game wordt verkocht in 4 verschillende versies. Bij de standaard versie van de game wordt een Champions War Part geleverd en een exclusief zwaard.

De zilveren versie bevat de uitbreidingen Slaughter Tribe Nemesis en Outlaw Tribe Nemesis. Ook is er een Silver War Chest aanwezig. De Nemesis uitbreiding bevatten een nieuw Orc Tribe, waarin nieuwe vijanden, volgers, missies, wapens en vaardigheden te vinden zijn.

De gouden versie bevat al het bovenstaande, plus nog de extra uitbreidingen The Blade of Galadriel, The Desolation of Mordor Story. In plaats van een zilveren War Chest ontvangen spelers bij de gouden versie de gouden War Chest. Deze uitbreidingen bevatten een nieuwe campagne, speelbare karakters en vaardigheden en nieuwe vijanden.

Tot slot is er nog de mithril versie. Bij deze versie zijn de extra’s van de zilveren en gouden edities te vinden. Hierbij wordt onder andere nog een limited edition Tar-Goroth Balrog vs. Carnan Drake beeldje geleverd, een collectie exclusieve lithografen, officiële soundtrack van de game, een Tribes stickervel en een gouden en mithril War Chest.

Middle-Earth: Shadow of War staat gepland voor een release op 22 augustus in Amerika. Europa is enkele dagen later aan de beurt, op 25 augustus. De game komt uit op Xbox One, Project Scorpio, pc (Windows 10), PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro.