Microtransacties in Gears of War 4 niet pay-to-win

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Microtransacties in Gears of War 4 niet pay-to-win

Net als in veel andere recente games zal ook Gears of War 4 microtransacties bevatten. In een blogpost legt ontwikkelaar The Coalition echter uit dat deze microtransacties niet de balans van de multiplayer verstoren.

In Gears of War 4 zullen spelers tijdens de multiplayer-modus kaarten verdienen. Met deze kaarten kan er allerlei zaken verdiend worden, zoals nieuwe skins voor de personages, wapens, emblemen en speciale bounties die spelers weer extra XP opleveren wanneer spelers een speciale doelstelling voltooien.

Gears of War 4 
 Cards 
 Pixel Vault

Omdat The Coalition de balans in de multiplayer echter niet wilt verstoren, zullen de kaarten geen voordelen bieden in de vorm van gameplay wijzigingen. De enige impact die de kaarten op de gameplay kunnen hebben zijn de speciale Horde-kaarten voor de vernieuwde Horde-modus. Maar aangezien dit geen competitieve maar coöperatieve modus is, zal dit geen grote verschillen maken tussen de resultaten van verschillende spelers.

Spelers verdienen deze kaarten door simpelweg de multiplayer te spelen. Of het nu je standaard competitieve multiplayer-modi zijn, of de vernieuwde Horde-modus, overal verdien je Gear Packs met daarin verschillende kaarten. Wanneer spelers al kaarten hebben, kunnen ze deze echter vernietigen voor punten om weer nieuwe kaarten mee te kopen. De derde manier om aan kaarten te komen is via microtransacties. Dit hele systeem is vergelijkbaar met Halo 5’s REQ-system.

Naast de digitale versie van de kaarten gaat The Coalition ook echte kaarten weggeven gedurende verschillende evenementen zoals de San Diego Comic-Con volgende week. Wanneer spelers in het bezit zijn van deze kaarten, kunnen ze deze invoeren in de uiteindelijk game in wanneer deze in de winkels ligt.. Gears of War 4 komt 11 oktober uit in Nederland, exclusief voor de Xbox One.