Microsoft zoekt senior design manager voor Mixed Reality team

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Microsoft zoekt senior design manager voor Mixed Reality team

Microsoft is op zoek naar een nieuwe senior design manager voor het Xbox Mixed Reality team in Redmond. Dit is te lezen op de carrièresite van het bedrijf. De nieuwe senior design manager zal gaan werken aan een project dat in de advertentie wordt omschreven als een ‘massively social gaming and entertainment experience for both the PC and the console.’

Inhoudelijk laat de advertentie weinig los over het project waar de nieuwe design manager aan gaat werken. De twee vragen die aan het begin van de advertentie gesteld worden geven echter wel wat weg: ‘Do you love MMOs? Are you excited about Virtual Reality?‘ Als we dit combineren met de eerder genoemde projectomschrijving dan zal het dus gaan om een massively multiplayer online game die gebruik zal maken van de mogelijkheden van Mixed Reality.

Mixed Reality is een term die gebruikt wordt door Microsoft om een combinatie van virtual reality en augmented reality te beschrijven. Waar virtual reality je verplaatst naar een virtuele wereld, voegt augmented reality data toe aan de echte wereld. Mixed Reality combineert dit en voegt virtuele objecten toe aan de echte wereld.